Musiklänkar (repris)

19 mars 2007

 

Kim Tae Eun - Circle Drawing

Kim Tae Eun: Circle Drawing
Mer vinylspelarkonst från VVORK.

BLDGBLOG: Cover Bands Of Space
Brian Eno + miljöljud + coverband =

Instead of another Led Zeppelin cover band, you book a Times Square cover band for your daughter’s Bat Mitzvah; they play the traffic, voices, and horns of a typical Times Square day, for hours. Even lifetime Manhattanites can’t tell the difference.
Or an International Space Station cover band, playing for you, live, acoustic versions of the Station’s lonely clicks and whirs.

Ars Technica: Musicload: 75% of customer service problems caused by DRM
Tyska Musicload sällar sig till raden av digitala musikaffärer som är skeptiska till kopieringsskydd. De såg 40% försäljningsökning för de artister som valde att sälja utan DRM. Steve Jobs, EMI och Warner har redan hakat på – vem kommer härnäst?

Listening Post: Jenner: $50 Per Year from Every Music Fan Would Save/Reinvent Music Industry
Peter Jenner, manager åt Pink Floyd, The Clash, med flera, föreslog nyligen på SXSW att musiklyssnare skulle betala $50 om året för att få tillgång till all musik som nånsin spelats in istället för att betala för skivor, nedladdningar och så vidare. Skulle enligt honom ge större inkomster till branschen.

Ars Technica: Acoustic Cloaking
Det är ingen brist på forskning på att göra saker osynliga, inte minst med tanke på de militära tillämpningarna. Går det att göra samma sak för ljud? Ja och nej – det fungerar delvis för tvådimensionella föremål.

MindBlog: The brains of musicians are different…
Musiker är bättre på att dela linjer på mitten jämfört med normala personer. Vad innebär detta? Att musikers hjärnor är något mer dominerade av högerhalvan, och att musikalisk träning har effekter på mer än bara hörselsinnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: